Contact
Projecten
Studio

Woonhuis Molenstraat, Neer 2014.

Rond 1930 werd bij Neer een boerderij gebouwd. Een dochter en haar man besloten de boerderij over te nemen, om deze als woonhuis met 3 slaap-/ logeervertrekken in gebruik te nemen. Deze radicale omslag in het programma was tevens gelegenheid ingrijpend te moderniseren: slechts 3 gevels en spantconstructie bleven gehandhaafd. Vanaf de straat lijkt niks veranderd, zodat de familiegeschiedenis een plek heeft gekregen. Bij binnenkomst is er een verrassende omslag, mede door de vides, een wens van de opdrachtgevers.

De woning is diverse malen gepubliceerd, zie bij publicaties
Citaat van de opdrachtgevers (artikel de Limburger januari 2017): "We zijn trots op het geheel. Wat we voor ogen hadden is uitgekomen en we genieten er nog elke dag van." Fijn, daar doen we het voor!

Credits

aannemer: Van Heur Baexem
foto's: Scagliola Brakkee

Data

opdrachtgever: Familie Meulenberg-Trines
BVO: 143 m2
adres: Molenstraat 8 Neer

Woonhuis Molenstraat