contact
verbouwing pastorie

Verbouwing pastorie

monument I utiliteitsbouw I verbouwing I kerk

 

 

Vanwege terugloop besloot het bisdom om drie geslonken parochies in Scheveningen samen te voegen in de monumentale Antonius Abtkerk. Hiermee werd noodzakelijk om het bijbehorende woonhuis te herbestemmen tot parochiehuis en te verbouwen. Met name de in onbruik geraakte zolder met mooie houten spanten is ingrijpend verbouwd en ingericht om hier vier kerkkoren te kunnen huisvesten. Citaat uit het klanttevredenheidsonderzoek onder het Bestuur Antonius Abt na afloop: ‘Fantastisch, de verwachtingen zijn waargemaakt, we zijn erg tevreden.’ Fijn!

 

Opdrachtgr: Parochie Heilige Antonius Abt / bisdom Rotterdam
BVO: 560  m2 (zolder 130 m2)  Foto’s: Hannah Anthonysz

zolder boekenkast
zithoek zolder
‘Fantastisch, we zijn erg tevreden!’
verbouwing kerk

Samenwerking

Allereerst is met alle verschillende gebruikers gesproken om goed de wensen en eisen van de verschillende gebruikers te inventariseren als basis voor het nieuwe ontwerp. Vervolgens is het bestaande gebouw goed ingemeten.

 

Het nieuwe voorstel voor de koorzolder is mede tot stand gekomen in nauw overleg met monumentenzorg, de brandweer (veiligheid en vluchtwegen) en met adviseurs op het gebied van bouwfysica en akoestiek, afgestemd op dit specifieke gebruik als koorzolder.

 

Vaste inrichting, nieuw meubilair, kleurgebruik en verlichting zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd.

onthulling opening notenbalk
verbouwing koorzolder