contact
verbouwing pastorie

Verbouwing pastorie

monument I utiliteitsbouw I verbouwing I kerk

 

 

Vanwege terugloop besloot het bisdom om drie geslonken parochies in Scheveningen samen te voegen in de monumentale Antonius Abtkerk. Hiermee werd noodzakelijk om het bijbehorende woonhuis te herbestemmen tot parochiehuis en te verbouwen. Met name de in onbruik geraakte zolder met mooie houten spanten is ingrijpend verbouwd en ingericht om hier vier kerkkoren te kunnen huisvesten. Citaat uit het klanttevredenheidsonderzoek onder het Bestuur Antonius Abt na afloop: ‘Fantastisch, de verwachtingen zijn waargemaakt, we zijn erg tevreden.’ Fijn!

 

Opdrachtgr: Parochie Heilige Antonius Abt / bisdom Rotterdam
BVO: 560  m2 (zolder 130 m2)  Foto’s: Hannah Anthonysz

zolder boekenkast
zithoek zolder
‘Fantastisch, we zijn erg tevreden!’
verbouwing kerk

Samenwerking

Allereerst is met alle verschillende gebruikers gesproken om goed de wensen en eisen van de verschillende gebruikers te inventariseren als basis voor het nieuwe ontwerp. Vervolgens is het bestaande gebouw goed ingemeten.

 

Het nieuwe voorstel voor de koorzolder is mede tot stand gekomen in nauw overleg met monumentenzorg, de brandweer (veiligheid en vluchtwegen) en met adviseurs op het gebied van bouwfysica en akoestiek, afgestemd op dit specifieke gebruik als koorzolder.

 

Vaste inrichting, nieuw meubilair, kleurgebruik en verlichting zijn zorgvuldig op elkaar afgestemd.

onthulling opening notenbalk
verbouwing koorzolder
verbouwing weesp

Dubbel woonhuis Weesp

woningsamenvoeging I monument I verbouwing I weesp I dubbel woonhuis I vt-wonen I vecht

 

 

Een gezin met jonge kinderen wilde in Weesp komen wonen, in 2 samengevoegde monumentenpandjes aan de Vecht. Het exterieur was prachtig en is ongewijzigd gebleven. Interieur, indeling en installaties stamden uit de jaren ’70, en zijn ingrijpend vernieuwd. Een ongebruikte zolder is opengebroken, er zijn nieuwe trappen geplaatst, en meubilair is waar nodig speciaal op maat gemaakt. Via daklichten en glasplaten in de vloer is overal licht in de woning gebracht, zie ook het artikel in VTwonen.

 

 

Opdrachtgever:  Fam. Nuijten-van Zanten
BVO: 224 m2
Foto’s: Scagliola Brakkee

 

eikehouten trap
Wonen in een modern monument

Licht en zicht

De verlaagde plafonds zijn overal verwijderd zodat de prachtige originele houten spanten weer in het zicht zijn gekomen. Via het dak komt extra licht binnen. Om goed zicht te hebben op de rivier de Vecht is in de woonkamer een verhoogde zithoek gemaakt .

zithoek
eikehouten trap

Relevante projecten

postkantoor weesp

Woonhuis Weesp

monument I woningsamenvoeging I verbouwing I transformatie I weesp

 

 

Op een prachtlocatie in het centrum van Weesp werd een voormalig postkantoor getransformeerd tot drie stadsvilla’s. De opdrachtgevers van een eerdere verbouwing van twee samengevoegde monumenten in Weesp benaderden me opnieuw voor deze buitenkans. Ruimtelijke indeling, materiaalgebruik en kleurstelling van deze tweede woning in Weesp is in lijn met het eerder gerealiseerde project. Met name de hoge zolderverdieping met ligbad is spectaculair…

 

 

 

Opdrachtgever: Particulier

BVO: 187 m2

Adres: Oudegracht Weesp

 

Wonen in een postkantoor

Boerderijcomplex Rhoon

 

wonen I woningsamenvoeging I monument I boerderijwoning I verbouwing I rhoon

 

Een monumentaal boerderijcomplex tegenover het kasteel in Rhoon werd in het verleden opgesplitst. Eén deel was in geen 50 jaar verbouwd. De opdrachtgever met 3 kleine kinderen wilde de beide delen weer samenvoegen. Tijd voor een flinke opfrisbeurt! Via een eerder door mij gerealiseerd bouwproject kwamen we met elkaar in contact. In nauw overleg is het ingrijpende verbouwingsplan uitgevoerd met respect voor de monumentale waarde. Onnodige ‘dubbelingen’ in de plattegronden zijn weg, en 2 nieuwe open trappen zorgen voor een logische nieuwe ruimtelijke indeling, en voor licht en zicht tot in het hart van de woning. Waardevolle monumentale elementen zijn gehandhaafd of in ere hersteld. Het resultaat is naar volle tevredenheid. Fijn!

 

Opdrachtgever: Particulier
BVO: 370m2
Adres: Dorpsdijk Rhoon

Monumentaal boerderijcomplex in ere hersteld

Ruimtes indelen met de lichtval

Of een ruimte goed voelt hangt vaak samen met de zonering van het gebruik van die ruimte: waar zijn de ‘looplijnen’ en deuren, en waar kan je juist rustig zitten? De verblijfsruimtes in deze samengevoegde woning zijn met de verbouwing tegen de gevel georganiseerd, afgestemd op waar je het meest van het daglicht kan genieten, en op de praktische behoeftes van een gezin met drie kleine kinderen.