contact
woningsamenvoeging

Dubbel woonhuis Bergselaan I

woningsamenvoeging I verbouwing I dubbele deuren I rotterdam

 

 

Een 19e eeuws benedenhuis aan de statige Bergselaan werd te klein voor een gezin met 3 opgroeiende kinderen. Toen de mogelijkheid zich voordeed om de bovenwoning erbij te kopen was de beslissing snel genomen. Opdrachtgeverswens was om beide woningen tot een logische nieuwe woning samen te voegen met hergebruik van waardevolle klassieke elementen. Een vide vormt het hart van de woning.

 

Opdrachtgever: Particulier

BVO:  269 m2

Foto’s:  (ged.) Maarten Laupman

badkamer
Historische details geïntegreerd in nieuwe situatie
vide

Deuren en ramen

In de woning zijn op de begane grond speciale schuif-/klapdeuren ontworpen die in verschillende posities kunnen worden toegepast om de ruimtes van elkaar en van de gang af te kunnen sluiten. In ‘open toestand’ lopen gang, keuken, werkruimte en zitkamer in elkaar door.

Relevante projecten

appartement utrecht

appartement I verbouwing I studio I utrecht

 

 

De aankoop betrof een oude hokkerige bovenwoning met kolenkist en zonder badkamer in het centrum van Utrecht.. Een comfortabel licht appartementje met buitenruimte op de zolderverdieping is het eindresultaat van een ingrijpende verbouwing. Een nieuw raam in de kopgevel en een ‘hap uit de kap’ op zolder zorgen voor licht en doorzicht.

 

Opdrachtgever: particulier

BVO: 89m2
Foto’s: Maarten Laupman

Compact appartement met buitenruime
appartement centrum utrecht
appartement utrecht centrum
appartement centrum utrecht
vide keuken

Woonhuis Mathenesserlaan

verbouwing I vide I keuken I rotterdam

 

 

Een snelle verbouwing voor een bewoonde, voormalige praktijkwoning: de bestaande keuken op de 1e had te weinig werkruimte en geen logische zitplek aan de tuinzijde. De oplossing is gevonden in een dubbelzijdige keukenopstelling met een klein ‘cockpitje’ (barblad) aan een nieuwe vide tegen de gevel. De opdrachtgevers hebben vanaf daar zicht over de volledige diepte van de woning, op de tuin en op de tuinkamer een verdieping lager. Met vrienden kan ook gegeten worden aan de eettafel in het midden van de keuken.

 

Opdrachtgever:  Familie Hilton – Smits
BVO keuken: 29 m2
Foto’s: Scagliola Brakkee

Moderne keuken in statige woning

Nieuw en oud gecombineerd

Bij de verbouwing zijn de bestaande plafondornamenten en de originele detaillering van het houtwerk gerespecteerd en waar nodig in ere hersteld. De moderne materiaal- en kleurstelling van de nieuwe keuken vormen hier een mooi contrast mee zonder de eenheid te verstoren…

Villa Middelburg

verbouwing I villa I Middelburg

 

 

Deze vrijstaande villa werd in 1974 gebouwd voor een groot artsengezin. Oppervlak en karakter paste prima bij de nieuwe kopers, een gezin met vier kinderen. Op het gebied van duurzaamheid (isolatie/ beglazing/ installaties) waren onlangs nog de nodige aanpassingen gedaan, maar het spreekt vanzelf dat 40 jaar na de bouw de villa wel enige ‘restyling’ kon gebruiken. De buitenzijde is vanwege het budget gefaseerd aangepakt, het interieur heeft een flinke opfrisbeurt gekregen, passend bij het oorspronkelijke stoere karakter van de woning.

 

Opdrachtgever: particulier
BVO: 226m2

Met respect voor de bestaande context
verbouwde boerderij

Woonboerderij in Neer

verbouwing I boerderijwoning I Limburg I Neer

 

 

Rond 1930 werd bij Neer een boerderij gebouwd. Een dochter en haar man besloten de boerderij over te nemen, om deze als woonhuis met 3 slaap-/ logeervertrekken in gebruik te nemen. Deze radicale omslag in het programma was tevens gelegenheid ingrijpend te moderniseren: slechts 3 gevels en spantconstructie bleven gehandhaafd. Vanaf de straat lijkt niks veranderd, zodat de familiegeschiedenis een plek heeft gekregen. Bij binnenkomst is er een verrassende omslag, mede door de vides, een wens van de opdrachtgevers. De woning is diverse malen gepubliceerd. Citaat van de opdrachtgevers (artikel de Limburger): “We zijn trots op het geheel. Wat we voor ogen hadden is uitgekomen en we genieten er nog elke dag van.” Fijn, daar doen we het voor!

 

Opdrachtgever: Fam. Meulenberg-Trines
BVO: 143 m2

Adres: Molenstraat Neer
Foto’s: Scagliola Brakkee

verbouwing boerderij
houten spant
Verbouwde familieboerderij in Limburgs landschap
doorzicht

Zicht en licht

Ramen, vides en daklichten brengen overal licht en zicht in de woning. De woning is overal van geïsoleerde voorzetwanden voorzien. De bestaande houten spanten zijn hersteld waar nodig en komen weer mooi in het zicht.

Relevante projecten

verbouwing archipelbuurt

Woonhuis Riouwstraat

Verbouwing I Woning I Archipelbuurt I Den Haag

 

Een familie met 2 jonge kinderen kocht een woonhuis in de prachtige Archipelbuurt in Den Haag. De opdrachtgever viel voor een aantal authentieke details en de eerdere verbouwingsingrepen op de eerste verdieping, maar de overige 3 verdiepingen, de badkamers, keuken en de algehele uitstraling van de woning konden wel een ‘update’ gebruiken. Met een aantal ruimtelijke ingrepen, een afgestemde kleurstelling en veel nieuw maatmeubilair kan de woning weer jaren mee.

 

 

Opdrachtgever: Familie Goldblum-Jansen
BVO: 336 m2

Adres: Riouwstraat Den Haag

verbouwing badkamer
verbouwing badkamer
verbouwing douche
Makeover in de Archipelbuurt
verbouwing archipelbuurt

Zicht, licht en ruimtegebruik

De verlaagde plafonds op zolder zijn verwijderd om nieuwe daklichten toe te kunnen voegen en zo extra licht in de woning te brengen. Tegen de schuine kap zijn nieuwe inbouwkasten op maat gemaakt. In de andere kinderkamer is een verhoogde kast-bank op maat gemaakt, om ondanks de hoge ramen toch lekker naar buiten te kunnen kijken.

walk in closet