contact
villa pijnacker

Villa Pijnacker

 

villa I nieuwbouwwoning I kavelbouw I pijnacker

 

 

Mooie lichtval, ruimtelijkheid, goede bezonning en een zorgvuldige uitwerking tot en met installaties vormden criteria voor de opdrachtgever bij de architectenselectie. Samen met de opdrachtgever zijn vervolgens de strikte kavelvoorschriften voor dakhelling en materiaalkleur vertaald in een karakteristiek eigen familiehuis. De  geknikte kapvorm is gevouwen over 3 zones: woon-/ slaapvertrekken op het zuiden, circulatiezone in het midden, en garage –  bergruimtes op het noorden.

 

Opdrachtgever: particulier

BVO: 226m2

Installatieadviseur: DH Installatieadvies

Foto’s (ged): Maarten Laupman

Eigen woning geheel naar eigen wens
betonnen trap

Zicht en licht

Het trappenhuis met doorzichten naar alle verschillende ruimtes vormt het stralende hart van de woning.

Relevante projecten

villa rotterdam

Villa aan de Rotte

villa I vrijstaande woning I nieuwbouw I Rottekade I Rotterdam

 

 

Op een prachtlocatie aan de Rotte konden we deze nieuwe villa realiseren. Op de 1e verdieping wordt gewoond, vanwege het rustgevende uitzicht over dijk en rivier. Duurzaamheid is op een vanzelfsprekende wijze geïntegreerd o.a. door oriëntatie van de ruimtes en in de technische uitwerking van installaties en gevelopbouw.

De woning is helder van opbouw en toch verrassend door de ‘promenade architecturale’: de dijk af, via een geheimzinnige entree naar licht en tuinzicht aan de achterzijde, omhoog in het centrale trappenhuis, naar het weidse uitzicht over de dijk.

 

Opdrachtgever: Particulier
BVO: 210m2

Adres: Bergse Linker Rottekade Rotterdam

villa rotterdam
vrijstaande villa
Een duurzame villa van alle gemakken voorzien
haard meubel

Haardmeubel als scheidingselement

Op de grens tussen woonkamer en keuken is een driezijdige openhaard toegepast als object in de ruimte. Alle techniek is onzichtbaar hierin opgenomen. Aan de keuken is een groot terras met middagzon. Dakoverstekken bieden zomers schaduw en beschutting. Het eikenhout in de keuken is afgestemd op de nieuwe eikenhouten spanten.

houten spanten

Relevante projecten